Nova Outdoor
Dé partner voor het realiseren van jouw exclusieve droomtuin

Een tuinontwerp laten maken

Een gedetailleerd tuinontwerp is onmisbaar wanneer je je buitenruimte (op)nieuw gaat inrichten. Maar hoe pak je dit aan? Kies je er bijvoorbeeld voor om zelf een tuinontwerp te schetsen of laat je je nieuwe tuin ontwerpen door een specialist? Op deze pagina helpen je op weg en ontdek je de mogelijkheden bij Nova Outdoor. Wij ontwerpen jouw tuin volledig op maat en je ontvangt niet alleen een stilstaand 3D ontwerp, maar ook een unieke 3D video van jouw nieuwe tuin. Nieuwsgierig? Lees verder!

Vraag direct een tuinontwerp op maat aan
visualiseer je dromen

Wat is een tuinontwerp?

Een goed doordacht tuinontwerp is de basis voor een nieuwe tuin. Maar wat is dan precies een tuinontwerp? Een tuinontwerp is een plan of lay-out dat de indeling, beplanting, verlichting en andere tuinelementen zoals paden of vijvers van een tuin visualiseert. Het laten maken van zo’n tuinontwerp is erg wenselijk voor realiseren van een nieuwe tuin. Een gedetailleerd ontwerp geeft namelijk niet alleen een duidelijk beeld van de tuin van je dromen, het draagt ook bij aan een naadloos aanleg- en afstylingsproces.

Een goed begin, is het halve werk

De voordelen van een gedetailleerd ontwerp

Als je een 3D tuinontwerp op maat laat maken, kies je voor enorm veel gemak tijdens het aanlegproces. Dankzij een gedetailleerd 3D ontwerp zie je precies hoe jouw droomtuin er straks uit komt te zien en worden verkeerde verwachtingen voorkomen. Zo is het vanaf het begin duidelijk voor jullie zelf én voor de hovenier. Zo ben je verzekerd van een gestroomlijnd tuinaanleg proces. Het (laten) maken van een gedetailleerd tuinontwerp biedt nog meer voordelen:

  • Dromen en wensen in beeld
  • Duidelijk beeld van de beschikbare ruimte
  • Eindresultaat in beeld
GARANTIE VAN LUXE & KWALITEIT

Zelf een ontwerp voor je tuin maken

Ben je van plan de tuin aan te pakken? Dan kun je natuurlijk zelf al wat ideeën uitwerken en/of wat spelen met je ruimte in een tuinontwerp programma. Populaire tools voor het maken van een tuinontwerp zijn Google SketchUp, Virtual Garden en Gardena My Garden. Met deze programma’s zet je eenvoudig jouw dromen en wensen om naar een schetsontwerp. Zo creëer je een tuinontwerp zonder kosten te maken. Mocht je er later alsnog voor kiezen om jouw droomtuin te laten ontwerpen door een specialist, dan heb je in ieder geval al een mooi concept om de tuinarchitect mee te briefen.

Laat je adviseren

Een tuinontwerp laten maken door een specialist

Een exclusieve tuin vraagt om een uniek ontwerp. De mooiste tuinen worden dan ook ontworpen door ervaren tuinarchitecten, die precies weten hoe je een tuin tot leven brengt. Het laten maken van een 3D tuinontwerp is dan ook een must als je wilt kunnen genieten in een unieke tuin.

Tuinontwerp aanvragen
Klaar om de tuin van je dromen te realiseren?
tuinontwerp aanvragen

Tuinontwerp laten maken door Nova Outdoor

Welkom bij Nova Outdoor, jouw partner voor het realiseren van een exclusieve droomtuin! Voor het laten maken van een tuinontwerp ben je aan het juiste adres, evenals de realisatie van je nieuwe tuin en de uiteindelijke afstyling.

Het complete pakket

Wanneer je een tuinontwerp laat maken, ontvang je van ons altijd een 2D ontwerp, 3D ontwerp, 3D film, verlichtingsplan én beplantingsplan van jouw nieuwe tuin. Kortom, het complete pakket!

Tarieven tuinontwerp

Onze tarieven voor een compleet tuinontwerp op maat variëren van €1500,- tot €5500,-. Vraag een offerte op maat aan om de prijs voor jouw droomontwerp te ontvangen. Vragen? Neem dan contact op.

Het proces: van droom tot uitvoering

Op zoek naar een ervaren tuinontwerper voor het laten maken van een tuinontwerp op maat? Een vertaling van jouw dromen naar een gedetailleerd 3D ontwerp voor je tuin, waarbij je wensen en de mogelijkheden van jouw buitenruimte perfect in balans worden gebracht? Nova Outdoor is dé bestemming voor het verwezenlijken van al je tuindromen! Van droom tot ontwerp, van ontwerp tot uitvoering. Wij gaan graag met je om tafel om je wensen te bespreken. Hoe werkt dit proces? Je leest het hieronder.

Dromen bespreken, inmeten én koffie

Allereerst vinden we het erg leuk je te leren kennen! Voordat we het eventuele tuinontwerp gaan maken, komen we graag bij je langs voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we al je wensen en dromen. Een moodboard helpt ons een duidelijk idee te krijgen van welke stijl jij enthousiast wordt. Zo’n collage vragen we je daarom vooraf te maken, zodat we deze tijdens het intakegesprek kunnen doornemen. Naast de ideeën die we krijgen vanuit het moodboard, weten we vaak ook al veel te herleiden uit de details bij je thuis. Kortom, het creatieve proces begint al direct! Voor het maken van een maatwerk tuinontwerp is het belangrijk dat we de beschikbare ruimte duidelijk in kaart hebben. Daarom meten we ook direct je tuin in, inventariseren we de ruimte én adviseren we graag over hoveniers. Een prachtig tuinontwerp laten maken is immers de eerste stap, maar de daadwerkelijke realisatie van deze droomtuin is de volgende. Wij werken al jaren met top hoveniers door heel Nederland, die exclusieve en hoogwaardige tuinen opleveren. Indien gewenst, vertellen we je graag meer over hun werkwijzen.

Creëren maar!

Na de kennismaking gaan onze tuinarchitecten direct aan de slag. Het maken van een tuinontwerp op maat begint met een eerste schets. We leggen de focus op indeling, vlakverdeling, beleving – met als doel: jou verrassen! Pas als wij écht tevreden zijn, plannen we een nieuwe afspraak voor het presenteren van het ontwerp. Door middel van een uitgebreid 2D en/of 3D tuinontwerp nemen we je mee in het plan van jouw nieuwe droomtuin. Uiteraard krijg je alle tijd om de inzichten op je te laten inwerken en feedback te verzamelen. Eventuele op- of aanmerkingen horen we dan ook graag, zodat we samen tot het gewenste resultaat komen!

Jouw droomontwerp in 2D én 3D

Wanneer alle feedback verwerkt is, ronden we het ontwerp af en ontvang je het unieke 2D en 3D ontwerp van jouw droomtuin van ons. Helemaal enthousiast en klaar om de tuin te realiseren? Dan is een gevolg mogelijk in de vorm van het laten maken van een verlichtingsplan en/of een beplantingsplan? Deze proberen we binnen twee weken aan te leveren. Hierna is het volledige tuinontwerp gemaakt en is het ontwerpproces afgerond. Je kunt dus met de hovenier aan de slag met de realisatie van je tuin! Natuurlijk staan we voor je klaar en kun je te allen tijde contact met ons opnemen voor advies en al je vragen.

Van 3D tuinontwerp naar realisatie

Het allermooiste aan ons werk, is als het op maat gemaakte tuinontwerp gerealiseerd is en we het resultaat in het echt kunnen bewonderen. Vanuit Nova zijn Outdoor we dan ook erg betrokken bij bij het gehele proces van ontwerp tot aanleg en realisatie. We adviseren graag en kunnen niet wachten om jullie droomtuin in het echt te zien.

DAAG ONS UIT

Klaar om je Tuinontwerp te laten maken?

Klaar om jouw droomtuin te laten ontwerpen? Neemt dan contact op. Wij gaan graag de uitdaging aan! Dit is wat je krijgt bij Nova Outdoor:

  • 2D tuinontwerp
  • 3D tuinontwerp stilstaand
  • 3D tuinontwerp video
  • Verlichtingsplan
  • Beplantingsplan
  • Beregeningsplan
Tuinontwerp aanvragen

Inspiratie, tips en exclusieve deals in je mailbox

Wil jij inspiratie op het gebied van exclusieve tuinen ontvangen, tips lezen voor het optimaal onderhouden van je tuin en/of als eerste op de hoogte zijn van exclusieve deals? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijf formulier