Nova Outdoor
Dé partner voor het realiseren van jouw exclusieve droomtuin
Creëer je Droomtuin

Complete Gids voor het inrichten en aankleden van je tuin

Als je tuin eenmaal is aangelegd, is het tijd om je te richten op de afstyling. Oftewel, het inrichten en aankleden van je tuin! Op deze pagina vertellen we hoe je dit aanpakt en geven we je de beste tips aan om je tuin om te toveren tot een persoonlijk paradijs. Of het nou een kleine stadstuin is of een uitgestrekt landschap, deze tips kun je overal toepassen. Lees snel verder!

JE tuin in 3D

Planning en ontwerp

Het begint allemaal bij een goede planning en een mooi ontwerp, dit is de basis van je tuin. Met een goed ontwerp weet je zeker dat je begint met een mooie basis, vervolgens kan je naar eigen smaak gaan inrichten en aankleden. De ervaren tuinontwerpers van Nova Outdoor adviseren hierin graag en helpen je de tuin van je dromen te realiseren.

Vraag een tuinontwerp aan
Plantkeuze

Groen en kleur in je tuin

Om je tuin op te vullen zijn planten van belang. Het is essentieel dat je planten op de juiste plek plaatst, de ene plant kan bijvoorbeeld beter tegen schaduw dan de ander. Ook is het verstandig om planten te plaatsen die verschillende seizoenen bloeien, zo ziet je tuin er het hele jaar mooi uit. Wanneer je door ons een tuinontwerp laat maken, ontvang je ook altijd een gedetailleerd beplantingsplan. Zo weet je precies welke planten je kunt plaatsen en wat de optimale plek in je tuin is.

Duurzaam

Een tuin waar je jarenlang van geniet

Duurzaamheid in de tuin is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook kosten besparen en de gezondheid van de tuin verbeteren. Kies als eerst voor planten die weinig water nodig hebben en pas irrigatiesystemen aan die efficiënt water gebruiken, zoals druppelirrigatie. Het is ook verstandig om gebruik te maken van compost om de bodem te verrijken in plaats van chemische meststoffen. Dit vermindert afval en zorgt voor gezondere planten. Wat betreft de verlichting, tuinmeubelen en andere accesoires in je tuin raden we altijd aan voor kwaliteit te kiezen. Zo voorkom je na een aantal jaar alles weer moet vervangen i.v.m. slijtage en/of gebreken. Bekijk ons assortiment luxe tuinmeubelen om hoogwaardige producten voor jouw buitenruimte te vinden.

De juiste producten

Tuinmeubilair en accessoires

Het kiezen van passend tuinmeubilair is cruciaal voor een comfortabele en stijlvolle buitenruimte. Voeg kussens, verlichting en decoratieve elementen toe voor extra comfort en sfeer. Om je meubels in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Reinig ze regelmatig en bescherm ze tegen slecht weer. Zo geniet je langer van je tuinmeubilair.

Je tuin inrichten en aankleden bij Nova Outdoor

Bekijk ons assortiment luxe tuinmeubelen

meubelen
verlichting
Potten
accessoires
Speciale elementen

Ga voor een exclusieve tuin

Speciale elementen kunnen je tuin echt bijzonder maken. Waterpartijen zoals vijvers of fonteinen zorgen voor een rustgevende sfeer en trekken dieren aan. Het is ook handig om functionele zones te creëren, zoals een eethoek, een speelplek voor kinderen en een ontspanningshoek. Houd je van enorme gemak en wil je in de zomer zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen? Dan is een luxe buitenkeuken de investering dubbel en dwars waard! Zo’n keuken voor in je tuin is erg praktisch en maakt het mogelijk optimaal van het buitenleven te profiteren.

Je tuin inrichten en aankleden bij nova outdoor

Bij Nova Outdoor houden we van luxe en exclusiviteit. Naast het ontwerpen van exclusieve tuinen hebben we daarom ook zorgvuldig een assortiment luxe tuinverlichting, – meubelen en -accessoires samengesteld. Op zoek naar een specifiek product? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

dé partner voor het realiseren van jouw droomtuin

Van ontwerp tot realisatie en aankleding. Bij Nova Outdoor ben je aan het juiste adres voor het realiseren van jouw droomtuin. Bekijk ons assortiment of laat je adviseren door een van onze ervaren tuinarchitecten.

Ontzorging van a tot z

We vinden het belangrijk om de klant bij te staan en te adviseren in het gehele proces. Het realiseren van droomtuinen begint immers bij de ontwerpfase, waarna een aanleg- en aankleedfase volgen. Gedurende dit hele proces kun je bij ons terecht voor vragen, hulp én advies!

Inspiratie, tips en exclusieve deals in je mailbox

Wil jij inspiratie op het gebied van exclusieve tuinen ontvangen, tips lezen voor het optimaal onderhouden van je tuin en/of als eerste op de hoogte zijn van exclusieve deals? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijf formulier