Nova Outdoor
Dé partner voor het realiseren van jouw exclusieve droomtuin
Blog

5 Tips voor het creëren van sfeer in je tuin

Heb je een tuin waarmee je helemaal niks doet, hem nooit gebruikt, onderhoud of nooit lekker in de zomer, in het zonnetje zit met vrienden of familie? Dan moet je zeker deze 5 tips gaan opvolgen, want dan zit je zelfs tot aan de winter in die prachtige tuin van je.

Dit zijn de 5 tips voor het creëren van een gezellige tuin, waar je eindelijk weer gelukkig van je tuin wordt: 

Maak een zitje rondom een vuurschaal of vuurkorf

Wat is nou gezelliger dan een plek waar je kunt zitten samen met je familie en vrienden. En dat ook nog eens bij een lekker warm vuurtje. Het zorgt natuurlijk niet alleen voor een gezellige sfeer, maar het zorgt ook nog is voor een lekker warm terras, waardoor je extra lang buiten kunt zitten in de avond.

Kies een tuinverlichting met een lage kleurtemperatuur

Als je de juiste verlichtingskleur kiest, creëer je een gezellige en knusse sfeer in je tuin. De kleurtemperatuur van je tuinverlichting bepaald de sfeer enorm. De kleurtemperatuur geeft aan of het licht er koud of warm uit ziet. Kleurtemperatuur van een lamp wordt uitgedrukt in de eenheid Kelvin. Hoe hoger het aantal Kelvin voor een lamp, hoe witter en kouder (feller) het licht is. En natuurlijk hoe lager het aantal Kelvin is, hoe geler en warmer het licht is. Daarom is 2700 Kelvin zeker een aanrader dat is een mooie en warme kleurtemperatuur.

Kleed je tuinset aan met warmtekussens

Zeg eens eerlijk, een grijze tuinset met allemaal zwarte en witte kussens dat is toch hartstikke saai? Je wilt toch veel liever kleurrijke kussens hebben? En als je dan ook nog warmtekussens neem wordt het nog gezelliger in je tuin. En wordt het nog meer een ontspannen plek met ook nog lekkere zachte kussens. Ze geven je niet alleen een warm gevoel, maar geven natuurlijk ook de tuinset meer sfeer.

Licht je tuin uit met tuinfakkel

Door deze fakkels te plaatsen in je tuin. Creëer je levendige tuinverlichting, die meteen voor een gezellige sfeer in je tuin zorgen. Ze zijn heel eenvoudig in de grond te plaatsen. Hierdoor kun je ze op elke plek van je tuin sfeervol verlichten. Je gasten kun je ook een heel warm welkom geven, door ze hiermee naar de voordeur te begeleiden. 

Plaats een terrasverwarmer

Naast een vuurschaal of vuurkorf, kun je natuurlijk ook je eigen terraswarmer neerzetten. Dit maakt het nog weer wat warmer, knusser en gezelliger op jouw terras. Hiermee kun je ook op wat koudere dagen genieten van je mooie en gezellige terras. Wat wil je nog meer!

Laat jouw sfeervolle droomtuin ontwerpen

Wil jij een tuin waar je zoveel mogelijk tijd kunt doorbrengen en de leukste momenten beleefd? Laat dan een tuinontwerp maken waarin al je wensen samenkomen. Bij Nova Outdoor vind je een ervaren team tuinarchitecten die je helpen de tuin van je dromen te realiseren. Benieuwd? Kijk rond op onze website of neem contact op voor meer informatie.

Inspiratie, tips en exclusieve deals in je mailbox

Met Nova outdoor kun je het volledige potentieel van je tuin aankleden. Kom bij ons op kantoor en we geven je advies over het combineren van potten en planten.

Inschrijf formulier